skip to Main Content

Indendørs

Når jeg kommer ud på et plejehjem, gennemgår jeg følgende: lys, farvevalg, kontraster, genskin, materialevalg, møblering, akustik, ruminddeling, tv, køkken, planter, dyr, adgangsforhold til  udendørsarealer, udsyn til naturen, skiltning, møbler, service, kunst og musik.

Jeg lægger stor vægt på at et plejehjem skal være et godt sted at leve og bo. Det er beboernes hjem, og skal derfor være mere hjemligt og rart end institutionelt og sterilt.

Det meste af tiden er beboerne (desværre ) indendøre og det er derfor utrolig vigtigt at omgivelserne er stimulerende og sikre. Adgang til dagslys, udsigt til naturen og selvfølgelig adgang til naturen er utrolig vigtig. Det skal være nemt at finde rundt, komme ud i haven og finde sin bolig. Jeg gør derfor meget ud af “wayfinding” og skiltning. Lang de fleste steder jeg kommer er lysforholdene for dårlige. Dette kan udgøre en sikkerheds riciko og fører til, at man bliver træt og inaktiv. Jeg ser derfor på, hvad der kan findes af løsninger nu og her og på sigt.

Jeg ser på møblering og møbler. I opholdsrummet skal møblerne helst være forskellige, alle skal kunne finde en god siddeplads, som passer til deres størrelse. Da demens føre til manglende initiativ er det vigtigt, at der ligger ting fremme, som indbyder til en beskæftigelse. Alt for ofte ser jeg, at der er pinlig orden og alt straks ryttes væk. Dette er bare et eksempel på  noget af det, jeg ser på.

 Plejehjemmet er også en arbejdsplads og derfor skal arbejdsforholdene også tilgodeses. Jeg oplever dog at øget trivsel for beboerne går hånd i hånd med øget arbejdsglæde og -forhold.

Back To Top